Manteniment industrial al Penedès i la seva evolució (1)

//Manteniment industrial al Penedès i la seva evolució (1)

Manteniment industrial al Penedès i la seva evolució (1)

La tecnologia ha portat grans canvis en les maneres de produir de totes les empreses i sectors, això els ha obligat a adaptar-se a les noves tecnologies, i com no podia ser d’una altra manera, també ha afectat el manteniment industrial al qual està sotmesa la maquinària per a produir qualsevol producte. Però per a arribar fins aquí, la indústria ha recorregut un llarg camí, a continuació, li explicarem.

A principis de segle XX van començar a crear-se les primeres empreses de manteniment industrial , en aquesta època les fàbriques tenien maquinària robusta amb poca producció, el manteniment es podia qualificar com a reactiu, si es trencava alguna cosa, es parava la cadena de producció i es reparava, les activitats que realitzaven els treballadors de manteniment industrial requerien pocs coneixements.

Amb l’arribada de la segona guerra mundial, es van adonar que necessitaven equips de combat fiables, ja que les reparacions que necessitaven suposaven un problema per a tots. En mig d’una guerra no hi ha molt de temps per a dedicar-lo al manteniment industrial dels vehicles i maquinària de combat, això va obligar a fer canvis en la manera de produir de les empreses.

Així es va donar major importància a la productivitat, enmig d’una guerra no hi ha temps que perdre, això va provocar que la maquinària evolucionés per a produir més quantitat. També va augmentar la complexitat de les fabriques per a poder crear un producte millor i més fiable, això va afectar el manteniment industrial. De sobte era important la fiabilitat de la cadena de producció de les empreses i va provocar que comencés el manteniment preventiu per a tenir el màxim de producció al no haver de parar a reparar.

També per a agilitar la producció es va començar a tenir un inventari de peces de recanvi per a poder fer el manteniment industrial de manera ràpida i no haver d’esperar que arribés la peça o màquina trencada.

Aquest període va durar fins als anys 70. En pròxims articles li continuarem explicant l’evolució del manteniment industrial, si vol informació o té alguna pregunta no dubti a visitar la nostra pàgina web i preguntar-nos el que desitgi.

2020-01-13T15:12:20+01:006 gener 2020|