El manteniment Industrial. T’ho definim d’una forma molt senzilla

/, mantenimiento industrial/El manteniment Industrial. T’ho definim d’una forma molt senzilla

El manteniment Industrial. T’ho definim d’una forma molt senzilla

Què és el manteniment industrial?

El manteniment industrial és un conjunt d’accions que es realitzen per a disposar de l’òptim funcionament tant de les instal·lacions, maquinària i equips com dels espais que componen les instal·lacions industrials.

És una eina essencial per a garantir el funcionament més eficient possible en qualsevol empresa de l’àmbit industrial ja que repercuteix en el seu procés de producció.

L’objectiu de disposar d’una empresa de manteniment industrial és garantir que la producció no es detingui per cap avaria per a no sofrir pèrdues econòmiques ni de qualitat del producte produït. També s’allargarà la vida útil dels equips mantenint un correcte funcionament.

Quins són els beneficis de les empreses de manteniment industrial?

Algunes empreses consideren que el manteniment dels equips i màquines és una cosa secundària i que quan s’espatllin ja les arreglaran o que mai s’espatllaran, però res més lluny de la realitat, si una màquina falla es deté el cicle de producció i genera pèrdues.

Una de les millors inversions que es poden realitzar ja que generen grans beneficis és contractar un manteniment industrial professional per una empresa dedicada a això.

Els grans beneficis que pot oferir són els següents:

  • Prevenció d’accidents laborals, elevant la seguretat dels treballadors en les línies de producció
  • Augmenta la vida útil de les màquines i equips
  • Reducció de costos
  • Millores en la qualitat de l’activitat de l’empresa
  • Documentació i seguiment dels manteniments necessaris i realitzats en cada equip.

Quins són els tipus de manteniment industrial?

  1. Manteniment industrial predictiu: Es tracta d’un manteniment molt tècnic i avançat. Es necessita formació específica, coneixements analítics i necessita equips especialitzats. S’anteposa a l’avaria com els altres tipus, però la diferència és que l’aplicació detecta diferents variables com poden ser la temperatura, pressió o la vibració.
  2. Manteniment industrial correctiu: La finalitat d’aquesta mena de manteniment és corregir qualsevol defecte que existeixi en la màquina o instal·lació. Només es corregeixen els problemes quan s’han detectat les avaries.
  3. Manteniment preventiu: Es redueixen riscos i pèrdues mitjançant la prevenció de fallades en equips i instal·lacions. Els errors i avaries es prevenen mitjançant una revisió constant i amb una planificació concreta segons les necessitats de cada màquina i de cada indústria.
2020-07-21T15:43:01+02:0023 juliol 2020|