Les diferències entre el ferro i l’acer inoxidable en el manteniment industrial

//Les diferències entre el ferro i l’acer inoxidable en el manteniment industrial

Les diferències entre el ferro i l’acer inoxidable en el manteniment industrial

A Tallers Pacs, som especialistes en el manteniment industrial i, alhora, també realitzem diferents tasques de manteniment industrial de caldereria amb material com el ferro i l’acer inoxidable, així com l’acer al carboni. Per escollir el tipus de material amb que es treballa és important conèixer les propietats físiques de cadascun.

Pel que fa al ferro, s’obté mitjançant la reducció d’òxid fèrric amb hidrogen a 1.000 graus centígrads. També és possible preparar-lo mitjançant la fusió al buit d’un producte obtingut electròlisis de la solució de sulfat d’amoni ferrós. D’altra banda, el ferro químicament pur s’obté de la descomposició tèrmica de ferro pentacarbonyl de 200 a 250 graus centígrads.

En referència a l’acer inoxidable s’obté de la mescla de carboni i ferro. Normalment el percentatge de carboni és d’entre 0,2 i un 2,14% del pes total. El magnesi, el tungstè, el vanadi i el crom també són utilitzats.

Com a experts en manteniment industrial, coneixem que el punt de fusió del ferro pur és de 1.528 graus centígrads i el d’ebullició és de 2.735. El ferro pur és un metall mal·leable i dúctil que no endureix l’amortiment. Es tracta del metall amb més magnetisme i és molt eficaç en la conducció de la calor i l’electricitat.

En canvi, les propietats físiques de l’acer inoxidable són totalment diferents a les del ferro o el carboni. Les característiques més destacables són la força, la durabilitat, la flexibilitat, el poc pes i la resistència a la corrosió.

La nostra empresa és especialista en les tasques relacionades amb l’acer inoxidable pel que un equip tècnic podrà realitzar tot tipus de manteniment industrial, des de treballs en planta per a diferents sectors industrials, estructures d’acer inoxidable i alumini, cintes transportadores mòbils, reparació de peces i construcció de tot tipus de canonades, així com la galvanització en calenta, entre d’altres.

2018-11-17T18:04:36+02:0031 Octubre 2018|