Funcions del manteniment industrial alimentació

//Funcions del manteniment industrial alimentació

Funcions del manteniment industrial alimentació

En cas de comptar amb instal·lacions on es produeixin productes alimentaris, aconseguir un bon manteniment industrial alimentació ha de ser un dels seus principals objectius.

Només així podrà treure més rendibilitat a la seva maquinària, funcionant sempre correctament, oferirà seguretat i protecció als seus treballadors i podrà donar el millor servei als seus clients.

El manteniment per a la indústria alimentària és un suport necessari per fabricar correctament aliments i begudes, ja que són elements que exigeixen més controls. En cas contrari, podria afectar a la salut.

La fabricació alimentària inclou tant el processament de fruites i verdures, la producció de l’àmbit del forn de pa, l’elaboració de làctics, els escorxadors, etc. Quant a les begudes, trobem la realització de la cervesa, vi, licors, refrescos i aigua, entre altres.

Per tant, en ser productes tan delicats i on és tan important obtenir seguretat, és essencial comptar amb un manteniment periòdic i professional.


Quines són les tasques i funcions del manteniment industrial?


Les tasques del manteniment industrial alimentació són moltes i molt diverses, però destaquem:

-Modificació i instal.lació de maquinària

-Substitució de peces

-Realització de proves i mesuraments de qualitat

-Reparacions preventives i correctives

-Detecció d’avaries

-Neteja de maquinària

-Inspeccions

-Cerca de millores

-Instal.lació de nous equips més potents i rendibles

-Mantenir la màxima seguretat i instaurar sistemes de protecció

Realitzant aquestes funcions de manera periòdica, una fàbrica alimentària pot  aconseguir treballar en un entorn protegit i saludable i garantir una producció higiènica i segura.

A més, la detecció de possibles incidències que podrien afectar a la productivitat, poden ser resoltes gràcies a un manteniment industrial alimentari preventiu. Aquest és molt rellevant per evitar aturades que poden fer que una fàbrica hagi de parar durant un temps.

Per a portar a cap totes aquestes tasques, ha de comptar amb el suport professional d’una empresa de referència.

A Tallers Pacs li oferim un servei complet, on mantindrà la seva infraestructura al dia i totalment actualitzada.

Ens ocupem de tot el referent quan al manteniment, perquè la seva empresa sigui més segura, estigui més protegida, obtingui més rendibilitat i funcionalitat.

2020-10-19T09:42:11+02:0026 octubre 2020|