IMPORTÀNCIA DE LA QUALITAT DELS NOSTRES SERVEIS I PRODUCTES DE MANTENIMENT INDUSTRIAL

//IMPORTÀNCIA DE LA QUALITAT DELS NOSTRES SERVEIS I PRODUCTES DE MANTENIMENT INDUSTRIAL

IMPORTÀNCIA DE LA QUALITAT DELS NOSTRES SERVEIS I PRODUCTES DE MANTENIMENT INDUSTRIAL

 

Des del departament de qualitat seguim cuidant la qualitat dels nostres serveis de manteniment industrial  i productes, per aquesta raó el passat mes d’abril vàrem assistir a una workshop per aprendre a aplicar el mètode 8D.

8D es una metodologia sistemàtica per identificar, corregir y eliminar problemes. 8D significa les 8 disciplines, que permeten desenvolupar activitats competitives al solucionar de manera ràpida y efectiva els problemes de producció i així mantenir la satisfacció dels clients oferint  un millor servei  i qualitat en  els nostres productes i el manteniment industrial i disminuir la quantitat de problemes de fabricació dins de la nostre organització.
Les 8 Disciplines per a la resolució de problemes ( en anglès eight disciplines problema solving) és un mètode utilitzat per a fer front i resoldre problemes de qualitat. També es coneix de forma més abreviada com 8D. Aquest mètode és originari dels Estats Units.

També en la mateixa workshop ens van ensenyar a utilitzar el mètode Ishikawa

El diagrama d’Ishikawa es coneix també pels noms de diagrama d’espina de peix. L’eina va ser concebuda pel llicenciat en química japonès el Dr. Kaoru Ishikawa en l’any 1943, que va ser un expert en el control de qualitat. Sigui com sigui, és una eina que pot resultar molt útil en l’anàlisi d’un problema.

La tècnica és bastant senzilla:

1) En el cap del peix escrivim l’efecte o símptoma que pretenem analitzar. L’espina central del peix, agruparà les causes segons els nostre anàlisis .

2) Les diferents categories en què podem agrupar les causes conformen les espines que es desprenen de l’horitzontal principal. Escrivim el nom de la categoria a l’extrem de cada nova línia.

3) Cada causa concreta que anem trobant (simplement mitjançant la reflexió o mitjançant sessions conjuntes) les anem afegint a la categoria sota les que considerem que millor encaixa.

D’aquesta manera, obtindrem un diagrama visualment atractiu i, sobretot, ordenat de causes i efecte. Tot això aplicat als nostres serveis de manteniment industrial i productes en aquest sentit, fa que aquests siguin i tinguin més i millor fiabilitat, seguretat i prestacions. Actualment estem desenvolupant serveis de manteniment industrial en els següents àmbits:

manteniment industrial vinícola
manteniment industrial alimentació
manteniment industrial arts gràfiques
manteniment industrial caldereria

 

2018-11-17T18:06:37+02:0016 Maig 2018|