La importància del manteniment industrial

//La importància del manteniment industrial

La importància del manteniment industrial

En el seu dia a dia, empreses de diferents sectors com el sector industrial, el sector vitivinícola o l’alimentació s’adonen de la importància de comptar amb un servei de manteniment industrial. L’objectiu és doble, per una banda és una responsabilitat i per l’altre una millora de processos.

El manteniment industrial forma part del conjunt d’activitats que es realitzen periòdicament per garantir un rendiment òptim de la maquinaria i les instal·lacions d’una empresa. La producció depèn indirectament del manteniment industrial. Es tracta d’un impuls per a la industria ja que permet allargar la vida útil de les seves instal·lacions i, alhora, disminuir els possibles errors.

Les tasques de manteniment industrial tenen la finalitat de mantenim les condicions adequades per al correcte desenvolupament de la maquinària d’una empresa. El manteniment industrial avarca des d’inspeccions, deteccions, reparacions, calibratges i millores a la implementació de noves eines, entre d’altres. La maquinària d’una empresa té una vida útil definida però només hi podrà arribar amb ajuda de revisions que assegurin un rendiment òptim de l’equipament.

Majoritàriament, el manteniment industrial es fonamenta en la prevenció i la correcció. La prevenció permet evitar danys humans, errors en la producció i desgast innecessari de les màquines si aquestes estan defectuoses. La correcció s’implementa mitjançant la inspecció i la supervisió que permet corregir els desperfectes o els errors en les tasques de producció.

Alguns dels avantatges de comptar amb un bon manteniment industrial són prevenir els accidents laborals, minimitzar les pèrdues per parada de la producció, disposar de documents amb el manteniment necessari per cada màquina, evitar danys irreparables en les instal·lacions, augmentar la vida útil dels equips i, sobretot, millorar la qualitat de l’activitat.

Tota aquella empresa que necessiti comptar amb els serveis de professionals del manteniment industrial pot comptar amb l’experiència dels experts de Tallers Pacs, els quals realitzen un estudi exhaustiu de cada cas per oferir un manteniment integral a cada client.

2018-11-17T18:06:07+02:005 Octubre 2018|