La importància del correcte manteniment industrial vitivinícola

//La importància del correcte manteniment industrial vitivinícola

La importància del correcte manteniment industrial vitivinícola

El nostre país té una llarga i contrastada experiència en el sector de el vi i, en part, deu tal èxit al manteniment industrial vitivinícola, i a què aquest sector ha dedicat, durant dècades, gran part dels seus esforços i inversió económica a aquests extrems.

La indústria vitivinícola espanyola, va ser conscient, que donar un producte d’altíssima qualitat, passava necessàriament, per supervisar de forma minuciosa cadascun dels passos del procés d’elaboració, des de la recollida de la matèria primera, fins a l’arribada del producte final a les prestatgeries dels comerços.

Evitar tant sí com no, que un vi defectuós, o que no presenti les propietats i sabors promesos, arribi a entrar en circulació, i això, en gran part passa per un manteniment industrial vitivinícola, minuciós, ben programat, i de constant aplicació.

MANTENIMENT INDUSTRIAL DE PREMSES PER A LA  INDÚSTRIA DEL VI

El manteniment industrial de premses per a la indústria del vi, entre d’altres, assegura que la pressió exercida per la maquinària especialitzada, és el correcte, evitant malgastar matèria prima, i aconseguint l’extracció del primer most d’una forma ràpida i eficient.

Alteracions en el funcionament d’una premsa de vi, poden suposar pèrdues milionàries a el cap d’una temporada de collita. Imagini que en cada premsat es rebutgi un 5% del raïm per un error de premsat per mal funcionament de la maquinària … Això suposaria un greu perjudici econòmic.

Trobar una empresa en el sector, dedicada a el manteniment d’aquest tipus de maquinària industrial és clau. A més s’ha d’assegurar, que aquesta empresa, compti amb els certificats corresponents que els permeti manipular maquinària destinada a el sector alimentari.

GARANTIR L’ADEQUAT MANTENIMENT INDUSTRIAL DE DIPÒSITS I SITGES

El sector vitivinícola ha d’assegurar que es realitza un adequat manteniment industrial dels dipòsits i sitges, on s’emmagatzema el raïm i matèries primeres per a l’elaboració del producte.

Una correcta supervisió d’aquests extrems, ens asseguressin que no es fa malbé part de la col·lecta a causa d’una indeguda acumulació de el fruit, una mala ventilació, o una incorrecta estanquitat dels dipòsits.

Una altra part crucial de l’procés és a l’emmagatzematge de el most, i les condicions en què aquesta beguda ha de ser dipositada són excepcionalment delicades.

Les empreses especialitzades en el manteniment d’aquesta mena d’instal·lacions industrials, vetllaran perquè cadascun dels paràmetres, s’ajustin a les necessitats de cada productor, perquè el producte final, sigui el desitjat, any rere any.

2020-09-04T12:29:48+02:0014 setembre 2020|