Manteniment de les instal·lacions en la indústria alimentària

Manteniment de les instal·lacions en la indústria alimentària

El manteniment en la indústria alimentària és una de les activitats més necessàries en aquest entorn, ja que, si no es realitza adequadament i de manera periòdica, podria haver-hi conseqüències referents a la salut i a la seguretat.

Gràcies a un
manteniment industrial per a les fàbriques d’alimentació, la protecció està garantida, tant pels mateixos treballadors i col·laboradors, com per als consumidors finals. És a dir, una fàbrica obté una producció alimentària salubre i higiènica. Els procediments es poden realitzar sense incidències i la maquinària sempre es troba en perfecte estat.

La fabricació d’aliments i begudes inclou diferents indústries. Van des del processament de fruites, hortalisses o lactis, fleques, refineries de sucre, la producció de cervesa, vi, aigua i refrescos o els escorxadors, entre molts altres. Per això, no és d’estranyar que els equipaments i maquinària utilitzada durant els processos de manipulació i producció, requereixin un manteniment en la indústria alimentària constant i elaborat per professionals del sector.

I, per descomptat, en l’actualitat, tota fàbrica necessita treballar de manera eficient i productiva, amb la finalitat de satisfer la demanda dels consumidors i produir en menors costos. I això es pot aconseguir mitjançant un òptim manteniment de les instal·lacions alimentàries.

 

Durant la fabricació d’aliments i begudes, segons quins productes, necessiten tenir més consideració, per a poder evitar contaminació i que existeixi protecció i salubritat, quelcom que el manteniment industrial pot proporcionar.


El sector alimentari ha de brindar la màxima seguretat

Amb un manteniment industrial per al sector alimentari, una fàbrica està més segura a tots els nivells i adquireix la tranquil·litat que tots els processos estan sota control.

És un àmbit que inclou tant el tractament, transformació, preparació, conservació i envasament de productes alimentaris de tota mena. Així que per a oferir major credibilitat als futurs consumidors i que els treballadors puguin fer les seves tasques de la millor manera i amb seguretat, tota la maquinària emprada ha de ser revisada i analitzada al detall cada cert temps estipulat per experts industrials.

Només d’aquesta manera, els equips es troben sempre en ple funcionament, sense avaries i sense contratemps que podien afectar la rendibilitat de la indústria, a més d’oferir seguretat en l’entorn laboral.

I, com li comentàvem, la beguda i menjar posteriorment serà ingerida pels consumidors. Per això, ha de garantir protecció total en aquest sentit.


El manteniment de la maquinària alimentària és imprescindible

 

L’objectiu del manteniment industrial aplicat al sector alimentari és minimitzar qualsevol avaria, que la fàbrica sempre es trobi operativa, obtenir protecció i que el resultat final de la producció sigui excel·lent. I amb un manteniment preventiu es pot aconseguir amb escreix. Aquest se n’encarrega d’anticipar-se a possibles incidències, de cuidar cada estructura, reposar peces, fer canvis a la fàbrica, dur a terme proves i mesuraments, treballs d’ajustos, detecció de fallades, etc. Igualment, que la maquinària no sofreixi el desgast procedent de l’ús i el pas del temps i tenir la millor planificació de les actuacions.

És determinant que el pla de manteniment sigui eficient i que tingui el millor desenvolupament i aplicació, que compleixi amb la normativa vigent i que sigui conforme a les necessitats de l’empresa. D’aquesta manera, es pot allargar la vida útil dels equips i anar actualitzant les instal·lacions per a ser més competent i productiu.


Empresa experta en manteniment industrial alimentari

Si la seva indústria és de l’àmbit alimentari, contacti amb Tallers Pacs i li oferirem una atenció personalitzada i adaptada a la seva fàbrica. Som una empresa líder en brindar manteniment industrial d’aliments i begudes i ens posem a la seva disposició per al que necessiti.

Contacti amb nosaltres i demani’ns informació sobre aquest tema, a Tallers Pacs trobarà una atenció ràpida, eficaç i molt pròxima.

2022-01-11T15:10:09+01:0024 gener 2022|