Multa de 54 milions a empreses de manteniment industrial

//Multa de 54 milions a empreses de manteniment industrial

Multa de 54 milions a empreses de manteniment industrial

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha descobert i denunciat un cartell format per 19 empreses de muntatge i manteniment industrial que volien a encarir els serveis prestats.

Les multes, al grup d’empreses, s’eleven a 54.261.906 euros, i un total de 280.500 euros per als directius implicats.

Com va dir l’organisme adscrit al Ministeri d’Economia i Empresa, a més dels multis, han sancionat als empreses de manteniment industrial amb la prohibició de contractar en el sector públic, excepte els empreses que van sol·licitar acollir-s’a el programa de clemència de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència. Aquesta comissió vigilarà periòdicament als companyies de manteniment industrial afectades, perquè no tornin a repetir aquestes conductes.

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència va declarar que, les empreses de manteniment industrial sancionades, van crear un entramat per a repartir-se clients i licitacions, intercanviar informació sensible amb els seus competidors, realitzar ofertes de cobertura i fixar compensacions i preus, entre altres practiques il·legals.

Les actuacions que van dur a terme aquestes empreses de manteniment industrial es consideren d’un cartell des del 2001 fins al 2017. El cartell es va repartir almenys 746 licitacions, i aquests concursos privats els van realitzar prop d’una vintena de clients. S’han acreditat almenys 18 reunions, a les quals acudien les empreses d’àmbit nacional i que operaven en diverses zones, per a coordinar el cartell.

Diferenciaven el projecte que els interessava realitzar ofertes, dels quals, per la seva dimensió, es deixaven per a empreses locals, coordinats per una signatura d’àmbit nacional. L’empresa coordinadora era l’encarregada d’organitzar la presentació de les ofertes amb les companyies locals, l’actuació de les quals era complementària però necessària per a fer efectius els acords anticompetitius.

Som una empresa que està dins de la legal en tots els sentits, i garantim un servei de manteniment industrial als nostres clients lícit, net i correcte. Si necessita posar-se en contacte amb nosaltres, ho pot fer mitjançant la nostra pàgina web o el nostre número telefònic.

2019-12-11T11:46:43+01:0023 desembre 2019|