Què és el manteniment industrial correctiu?

//Què és el manteniment industrial correctiu?

Què és el manteniment industrial correctiu?

És essencial que qualsevol empresa conegui els diversos tipus de manteniments industrials que existeixen, i un d’ells és el manteniment industrial correctiu, el qual explicarem en aquest blog.

Si els manteniments industrials preventius i predictius serveixen per prevenir de possibles fallades en la maquinària industrial, el manteniment industrial correctiu serveix per corregir qualsevol avaria o defecte en la maquinària i equips industrials.

En aquest tipus de manteniment existeixen dues tipologies, que són:

– No planificat: aquest s’utilitza quan hi ha alguna emergència, és a dir, quan passa alguna avaria d’improvís i cal solucionar-la com més aviat millor perquè l’equip industrial torni a funcionar amb normalitat.

– Planificat: aquest cas és igual que l’anterior, però es té constància que es tindrà d’utilitzar. Per tant, abans que passi es prepara al personal qualificat, les eines i processos, perquè estiguin a punt quan hagin d’actuar.

Avantatges del manteniment correctiu industrial

– Les instal·lacions industrials es mantenen més temps en funcionament, però pot ser que per sota el nivell de la producció habitual a causa del manteniment que s’estigui duent a terme.

– Només consumeix recursos econòmics quan s’utilitza.

– Els costos en reparacions poden disminuir, encara que no sempre ja que només es pot fer una estimació del que pot arribar a passar.

– Es poden evitar avaries majors provocades per avaries menors sense solucionar a temps.

– Analitza les avaries identificant la causa de la fallada per adoptar mesures de prevenció en el manteniment industrial preventiu.

– Augment de la seguretat sobre la maquinària, el personal i tot el que comporta la infraestructura de l’empresa.

A Tallers Pacs comptem amb un equip tècnic amb gran experiència i professionalitat per dur a terme un manteniment industrial correctiu i augmentar la seguretat en la seva empresa. Si té algun dubte o voleu saber més informació al respecte, pot contactar-nos a través del formulari de la nostra pàgina web o per telèfon.

2020-04-19T16:54:14+02:0020 abril 2020|