Què és el manteniment industrial predictiu i preventiu?

//Què és el manteniment industrial predictiu i preventiu?

Què és el manteniment industrial predictiu i preventiu?

En el post d’avui, parlem sobre les diferències entre el manteniment industrial predictiu i el manteniment preventiu.

Aquests dos termes, manteniment preventiu i predictiu, sovint són confosos i fins i tot, de vegades, són intercanviats. Realment, el manteniment predictiu abasta el manteniment preventiu, però ho fa de tal forma que minimitza els costos, realitzant el manteniment sol quan és necessari.

El manteniment industrial preventiu és una pràctica comuna adoptada per les empreses, la qual consisteix a realitzar inspeccions programades, on inclouen inspeccions de seguretat i funcionament.

Per a evitar danys enmig d’un procés de fabricació en una empresa, en el qual la maquinària està en actiu, el manteniment predictiu el que fa és aplicar una sèrie de tècniques de forma preventiva, amb l’objectiu de detectar possibles fallades i defectes, i així evitar que es manifestin a l’hora d’activar la màquina.

Els nostres tècnics de Tallers Pacs, compten amb l’experiència i professionalitat necessària per a diagnosticar, mantenir i reparar equips industrials i sistemes de màquines.

El manteniment industrial preventiu, que també és conegut per manteniment planificat, consisteix simplement a avançar-se a possibles avaries que puguin sorgir. El manteniment industrial predictiu és molt similar a l’anterior però la diferència radica que per a establir l’estat els equips es tenen en compte tant variables físiques com químiques.

Sens dubte, sobre quin manteniment industrial és millor per a la seva empresa, el que més recomanem és el predictiu. Ja que amb aquesta tècnica es poden disminuir els temps de descans, augmentar la vida de les màquines, disminuir els costos per a les reparacions, detectar els punts febles de les màquines, entre molts més beneficis que un altre manteniment industrial.

Si està interessat a sol·licitar un pressupost dels nostres serveis de manteniment predictiu o preventiu, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres, estarem encantats d’oferir-li tota la informació que desitgi.

2019-07-11T12:27:12+02:0012 agost 2019|