Tècniques de manteniment industrial predictiu

/Tècniques de manteniment industrial predictiu

Tècniques de manteniment industrial predictiu

Fa uns mesos vam publicar un post parlant sobre què és el Manteniment Industrial Predictiu. Dons avui fem un pas més, i us expliquem quines tècniques podem aplicar en aquest tipus de manteniment.

Les tècniques per al manteniment industrial predictiu segueixen el mètode que usem per a poder identificar errors en les màquines, i que després puguem realitzar un manteniment industrial adequat que ho solucioni i  treballi perquè que no torni a aparèixer aquest error.

Per a poder detectar aquestes fallades, es realitzen una sèrie de tècniques en el manteniment industrial predictiu que especifiquem a continuació:

  • Percepció de la pressió: Detectem i analitzem les pressions per a poder analitzar fallades d’hidràulica per embussos de filtres, fugides que impossibiliten l’arribada a la pressió determinada…
  • Analitzar vibracions: S’inspeccionen per a detectar si es produeixen vibracions excessives o augment d’elles.
  • Inspecció visual: Realitzem una observació visual ràpida per a detectar errors que es poden veure a simple vista, com a desgastos, esquerdes, sorolls…
  • Temperatura: Normalment, s’usen alarmes per a avisar un excés elevat de la temperatura o en el cas d’un defecte que pugui ser perillós, tant per a la màquina com per al treballador, i no pugui fer un correcte funcionament de la màquina.
  • Termografia: Es realitzen raigs infrarojos per a poder detectar zones calentes de la màquina, tant en peces electròniques com en peces mecàniques, i així evitar futures avaries.
  • Recerca radiogràfica: Amb aquesta tècnica som capaces de trobar errors tècnics interns, amb la finalització de poder detectar esquerdes, trencaments o impureses per la qualitat de la màquina.
  • Líquids penetrants: Aquesta tècnica és usada per a trobar fissures, aquests defectes es poden visualitzar gràcies als líquids reveladors.
  • Impulsos de xoc: Aquest procediment es realitza per a mantenir l’estat dels rodaments. Avaluem la velocitat de xoc entre les peces rodants i les pistes de rodadora. Convertim les ones magnètiques en senyals elèctrics. La deterioració pot anar augmentant depenent si els rodaments tenen defectes de mesures, en aquest cas, caldria realitzar un reemplaçament de peces per a evitar una avaria del rodament.

 

Des de Tallers Pacs, implementem totes les tècniques per al manteniment industrial predictiu necessàries per a poder assegurar les seves màquines, i així evitar un gran impacte d’avaria que pugui interrompre el procés laboral a la seva fàbrica o empresa.

Si necessita més informació sobre tècniques per al manteniment industrial predictiu, contacti amb nosaltres via e-mail info@tallerspacs.com, per telèfon (+34) 93 892 53 00 o empleni el nostre formulari de contacte.

2019-10-14T15:08:27+02:0028 octubre 2019|