Les actuals tendències en manteniment predictiu

//Les actuals tendències en manteniment predictiu

Les actuals tendències en manteniment predictiu

Actualment, les empreses han transformat els seus departaments de manteniment cap al sistema de manteniment predictiu, per l’obligació de complir una sèrie de normes estrictes de qualitat i pressió competitiva. 

Aquests canvis han suposat un gran avanç de major productivitat en totes les empreses. Passar de realitzar reparacions i canvis de peces o maquinària completa, a aplicacions de noves tècniques i pràctiques.

Per aquests canvis, en totes les empreses, siguin grans o petites, tenen l’obligació d’implantar una estratègia de manteniment predictiu, per a així augmentar la vida dels seus components i que més endavant millori la disponibilitat dels seus equips i la seva confiabilitat. Aquesta implantació, podria repercutir en la productivitat de la planta.

La gestió del manteniment industrial, està evolucionant molt, moltes empreses apliquen la frase “el manteniment és inversió, no despesa”. El primer manteniment que van dur a terme, el van dir el manteniment correcte, també anomenat, manteniment d’emergència. Aquest manteniment consisteix a reparar qualsevol problema en els equips, substituint les peces o equips espatllats.

Aquestes tècniques van quedar anul·lades, ja que, abans el que feien era que quan ja es reproduïda la fallada, es canviava la màquina, això implicava molts costos per descens de productivitat i minvaments en la qualitat. Per això, va sorgir el manteniment preventiu, que consisteix a anar fent revisions a tots els equips, en mesura que va passant el temps, i si és necessari, reemplaçar certs components.

Amb aquest canvi en el manteniment industrial, redueix les fallades imprevistes i, sobretot, redueix el cost de manteniment no planejat. D’aquesta forma també generava despeses excessives i moltes vegades innecessaris.

En la dècada dels noranta, va ser quan van fer un canvi en el manteniment industrial, l’anomenat manteniment predictiu, consisteix en la mesura periòdica d’unes variables físiques rellevants de cada equip, mitjançant sensors adequats, i amb aquelles dades obtingudes, avaluar l’estat de confiabilitat de cada equip. Aquest manteniment predictiu permet detectar les fallades abans que succeeixin, per a així, avançar-se en el temps per a solucionar-lo i no perjudicar la producció.

En Tallers Pacs implantem en la seva empresa qualsevol estratègia de manteniment predictiu que necessiti. contacti amb nosaltres i l’informarem de totes les possibilitats i avantatges que pot obtenir.

2019-07-05T12:32:00+02:0022 juliol 2019|