Manteniment industrial: concepte, tipus i la seva importància per a les empreses

//Manteniment industrial: concepte, tipus i la seva importància per a les empreses

Manteniment industrial: concepte, tipus i la seva importància per a les empreses

És essencial tenir un òptim manteniment industrial de totes les instal·lacions. I, a més, d’una manera periòdica, ja que és la millor opció perquè estiguin sempre en perfectes condicions i no existeixin problemes derivats que podrien afectar la indústria i al seu servei.

Sempre és millor prevenir que lamentar i molt més depenent el sector i les seves característiques. Per això, el manteniment industrial és clau i està directament relacionat amb la seva productivitat i competitivitat.

És necessari conèixer l’estat de les instal·lacions i proveir-les del millor manteniment de maquinària industrial.

En aquest post coneixerem molt més sobre aquest tipus d’accions tan rellevants.

Què és el manteniment industrial?

El manteniment de maquinaria industrial consisteix en el procés pel qual s’analitzen i revisen les instal·lacions, els equips i maquinària d’una indústria, així com qualsevol altre element. El seu objectiu és detectar possibles fallades o avaries, reparar i resoldre problemes, poder anticipar-se a incidències i millorar les tècniques utilitzades per a ser més rendible, eficient i productiu.

Un manteniment de maquinària industrial allarga la vida útil dels equipaments, els atorga les millors funcionalitats i fa que estiguin sempre al 100%.

És una eina fonamental per al bon desenvolupament i creixement d’una indústria i repercuteix directament en la seva productivitat. No importa el sector del qual pertanyi, el manteniment és el gran protagonista perquè l’empresa no pateixi aturades sobtades, quelcom totalment contraproduent, especialment, a nivell econòmic.

Gràcies al manteniment de maquinària industrial, es garanteix la qualitat de la producció, essencial perquè els col·laboradors, clients, proveïdors de la indústria, etc. continuïn tenint una percepció positiva de la imatge de marca de la indústria.

No sols és important tenir els millors equips, sinó que aquests han de gaudir del millor funcionament i condicions.

I quins són els tipus de manteniment que pot necessitar la maquinària industrial? En aquest cas, trobem tres tipus. Els detallem a continuació:

 

 1. Manteniment preventiu: és la realització d’una exhaustiva revisió planificada de totes les instal·lacions i equips utilitzats, amb la finalitat de poder anticipar-se a futures avaries i així prevenir accidents. Està enfocat a reduir al màxim els riscos i els errors.
 2. Manteniment industrial correctiu: aquest suport professional està directament orientat a corregir i solucionar un error ja identificat. La finalitat és que la maquinària o equip estigui en funcionament al més aviat possible i no afecti en excés a l’empresa. És a dir, aquest tipus de manteniment, corregeix només quan ja s’ha detectat l’avaria.
 3. Manteniment industrial predictiu: és el més tècnic i avançat, ja que es basa en la recerca de dades a la recerca d’anomalies dels equips i poder anteposar-se a elles. Gràcies a aquesta visió a llarg termini, es poden identificar problemes i situacions en la indústria i realitzar llavors un manteniment preventiu.

 

El manteniment de la maquinària és vital per a una indústria

Realitzar un manteniment industrial és molt important, ja que actua constantment per a mantenir uns estàndards de qualitat, afecta el bon desenvolupament de la indústria i evita pèrdues econòmiques.

Els seus beneficis van més enllà i trobem que:

 1. Prevé accidents laborals
 2. Ofereix més seguretat en l’entorn industrial
 3. Evita aturades de producció innecessàries
 4. Impedeix que sorgeixin grans contratemps o danys irreparables en la maquinària
 5. Es redueixen les intervencions de reparacions
 6. Incrementa la vida útil de les instal·lacions i equips
 7. Redueix dràsticament els costos associats
 8. Millora la qualitat industrial i el servei
 9. Augmenta la fiabilitat a nivell global

 

Grans beneficis per a una indústria i el seu òptim funcionament i creixement en el sector.

Empresa experta en manteniment de maquinària industrial

La maquinària industrial ha de tenir el millor manteniment i ha d’estar en mans professionals.

A Tallers Pacs oferim un servei totalment personalitzat i adaptat a cada indústria i necessitat.

Contacti amb nosaltres i podrà comprovar-ho.

2021-09-28T11:26:41+02:009 novembre 2021|