Enoveneta2021-09-09T10:18:07+02:00

ENOVENETA

Enoveneta fundada per Nedo Fiorin ,neix al començament dels anys ’60. Durant més de 50 anys d’una intensa recerca, desenvolupament i producció de solucions tecnològiques per a la vinificació, l’empresa s’ha convertit en un punt de referència internacional. Actualment la segona generació de la família Fiorin, dirigeix una empresa en contínua evolució, amb un equip format per més de 80 empleats especialitzats

Gràcies a un equip altament especialitzat, som capaços de guiar al client durant la fase de recerca de la solució tecnològica que millor s’adapti a les seves pròpies exigències de producció. Aquesta relació d’assessorament és fonamental per a nosaltres i crea una estreta col·laboració amb el client, permetent-nos seguir millor cada projecte.

Enoveneta, gràcies a un equip tècnic altament especialitzat i a un coneixement de més de 50 anys en el sector, és capaç de recolzar al client ja en la fase d’anàlisi de la millor solució. Actualment el mercat requereix cada vegada més un interlocutor capaç no sols de subministrar la tecnologia més adequada a les necessitats del client, sinó de seguir aquesta última al llarg de totes les fases del projecte. Per aquest motiu Enoveneta és el col·laborador tecnològic de referència per a la vinificació.

enoveneta

Tecnologies enològiques

En una àrea de 40.000 metres quadrats, Enoveneta dissenya, produeix i comercialitza les solucions tecnològiques més avançades per a gestionar el procés enològic modern: des de la recepció del raïm fins a la selecció amb les màquines despalilladoras, des del premsatge fins al moviment i el transport amb bombes, des de la filtració fins a la refrigeració. Actualment Enoveneta és capaç de gestionar tots els projectes, des del dimensionament fins a la posada en servei de la planta, proporcionant totes les tecnologies necessàries.

Tremuges de recepció de raïm

Les tremuges per a la recepció de raïm Enoveneta estan fabricades completament d’acer inoxidable AISI 304, amb una longitud de 3 a 7 metres i són adequades per a descarregar bolquets. Totes les versions es subministren completes amb porta hidràulica manual, transportador amb visanfí motoritzat, amb variador de velocitat mecànic i panel lateral de seguretat pel costat de la càrrega.

Tremuges vibrants

Les tremuges vibrants Enoveneta estan realitzades completament d’acer inoxidable AISI 304 i estan disponibles amb diferents capacitats de càrrega, de 4 a 8 tones. Tots els models se subministren complets amb porta de descàrrega amb obertura pneumàtica, reixeta de drenatge extraïble i panell elèctric amb inversor per a l’ajust del dosatge. Hi ha diversos accessoris disponibles, com les elevacions de les potes o la vàlvula en el desguàs.

Remolcs per raïm

Remolc fabricat amb la carrosseria íntegrament en acer inoxidable AISI 304 disponible en diferents versions, equipat amb visanfí o tremuja amb motors vibradors per a un òptim dosatge de descàrrega del producte, ja sigui recol·lectat manual o mecànicament. Permet una verema ràpida i còmoda, eliminant molta mà d’obra. Està disponible en quatre versions: amb descàrrega directa amb visanfí dosificador, amb bomba embridada i visanfí dosificador, amb elevació hidràulica i visanfí dosificador, amb descàrrega vibrant.

SELECCIÓ

La selecció del raïm pot realitzar-se amb dos tipus de maquinàries: els sistemes de selecció manuals que requereixen la presència d’operadors que realitzen la selecció, i els sistemes de selecció automàtics que separen de manera mecànica les parts estranyes. Quant a la selecció manual, podem trobar taules per a dosar i classificar raïm i cintes per a classificar i moure raïm. A més, Enoveneta ofereix dues tecnologies per a la selecció automàtica de raïm: «Grapesort» i «Vitisort».

Taula vibrant dosificadora “TVD”

Taula vibrant dosificadora per al raïm sencer o desrapat. Fabricat completament en Acer Inoxidable AISI 304 amb peus regulables. Compost per reixeta de desguàs de líquid amb safata de recuperació i quadre elèctric.

Taula vibrant selecció “TVC”

Taula vibrant per a seleccionar el raïm sencer o desrapat, construït completament en Acer Inoxidable AISI 304, amb peus d’altura regulable i rodes per a la mobilització. Compost per reixeta de desguàs de líquid amb safata de recuperació i quadre elèctric.

Cinta de selecció “NC”

Per a la selecció de raïm, cinta de PVC, fabricada en acer inoxidable, completa amb tanc de recol·lecció de most, rascador, variador de velocitat mecànic, suport d’altura ajustable sobre rodes i panell elèctric.

Cinta elevadora “NE”

Cinta elevadora amb cinta de PVC alimentari, ample 300/500 mm indicat per a transportar el raïm sencer, desrapat i brisa. Fabricat totalment en acer inoxidable AISI 304, amb marc ajustable en alçada sobre rodes. Compost per tremuja de càrrega, tanc de recuperació líquid i quadre elèctric.

Selector amb corrons “Grapesort”

Per a una producció de vi d’alta qualitat, l’objectiu principal és minimitzar la quantitat de material estrany present en les etapes d’elaboració del vi. Per això Enoveneta ha estudiat un sistema per a la selecció del desrapat que permet avançar un producte net als següents processos, sense parts verdes que comprometin la qualitat del producte final. Grapesort és una taula horitzontal de corrons fabricada completament en acer inoxidable AISI 304, amb corrons de goma regulables de qualitat alimentària. Pot utilitzar-se tant de manera individual com combinat amb una desrapadora de la sèrie “TOP”.

Selector Òptic “Vitisort”

Tecnologia d’alt nivell per a la selecció de raïm
El selector òptic Vitisort és un innovador sistema de classificació de raïm, que permet tenir un control òptim sobre la qualitat del producte, eliminant tots els elements no desitjats. Mitjançant la integració d’un sistema de selecció mecànic i òptic, Vitisort permet eliminar tot tipus de insectes, pells, grans danyats, fulles i tiges. La interfaz d’usuari de Vitisort és senzilla i intuïtiva i permet una ràpida instal·lació, a més l’estructura d’acer inoxidable permet una neteja ràpida i ofereix la possibilitat d’utilitzar-la en totes les condicions climàtiques.

REBREGAT

Enoveneta proposa una gamma de màquines desrapadores amb produccions horàries de 5 a 120 Ton/h. Indicades per a una elaboració del raïm cada vegada més delicada i que s’adapta a les diferents varietats. S’han adoptat mides específiques per a facilitar l’elaboració del raïm recollit mecànicament. Les màquines desrapadoress i les rebregadores, han estat dissenyades perquè les tasques de manteniment i neteja de la màquina siguin ràpides i eficaces. Una àmplia selecció d’accessoris permet a cada client personalitzar les màquines basant-se en les seves pròpies exigències.

Desrapadora “Tema I”

Les màquines desrapadores de la sèrie Tema I de Enoveneta estan fabricades per un bastidor d’acer inoxidable AISI 304 sobre rodes, compost per un cilindre perforat d’acer inoxidable AISI 304, eix batedor amb corrioles, dispositiu d’extracció de most i visanfí dosificador del producte. Tots els models estan composts per un grup de rebregat amb corrons regulables i quadre elèctric, amb inversor per visanfí dosificador, cilindre i eix.

Desrapadores “TOP” 5-10-15-25-40-60-80-120

Tecnologia i experiència per a tractar delicadament el producte
Enoveneta produeix una àmplia gamma de desrapadores, amb una capacitat horària que va de les 5 a les 120 tn/h. Les desrapadores de la sèrie TOP han estat dissenyades per a poder adaptar-se a les diferents necessitats d’elaboració, depenent de la varietat i del grau de maduració del raïm. A més, s’han adoptat mides específiques per a facilitar l’elaboració del raïm recollit mecànicament. Cada model ha estat estudiat per a garantir un manteniment i neteja ràpids i eficaces, mentre que l’àmplia selecció de complements opcionals permet adaptar el producte a qualsevol necessitat del client.

TOP 5-10-15-25

Cilindre perforat amb forats 25/22, 22/22 o 22/18
Variador de velocitat per visanfí dosificador i desrapadora.
Elaboració horària fins a 26 ton/h.

Equipament de serie:
– Bastidor d’acer inoxidable AISI 304 sobre rodes
– Cilindre perforat d’acer inoxidable AISI 304 amb forats 25/22, 22/22 o 22/18
– Dispositiu d’extracció de most
– La coberta és pot obrir ,amb arbre batedor i cilindre desmuntables per la seva neteja.
– Arbre batedor amb ganxos regulables.
– Variador de velocitat per visanfí dosificador i desrapadora
– Visanfí dosificador amb motorització
– Quadre elèctric amb voltatge estàndard 400/3/50

Equipament opcional:
– Grup de trepitjat motoritzat amb corrons de goma ajustables amb dispositiu d’embranzida/no empenyi.
– Davantal de protecció contra esquitxades de tela engomada o d’acer inoxidable
– Safata col·lectora de trepitjat amb visanfí de transport motoritzat
– Sistema de rentada per a cilindre
– Tremuja de recol·lecció de brisa
– Cilindre perforat de polietilè
– Arbre batedor i cilindre de electropulit

TOP 40-60-80-120

Cilindre perforat amb forats 30/25 o 25/22.
Dispositiu d’embranzida/no embranzida.
Elaboració horària fins a 120 ton/h.

Equipament de sèrie:
– Bastidor d’acer inoxidable AISI 304
– Cilindre perforat en acer inoxidable AISI 304 amb forats 30/25 o 25/22
– Dispositiu d’extracció del most
– Dispositiu d’embranzida/no embranzida (amb grup de trepitjat)
– La coberta es pot obrir, amb arbre batedor i cilindre desmuntables
– Arbre batedor amb ganxos regulables
– Visanfí dosificador amb motorització
– Quadre elèctric amb voltatge estàndard 400/3/50

Avantatges de les desrapadores Enoveneta:

Solidesa: Construïdes completament en acer inoxidable AISI 304.

Neteja: Coberta abatible, eix batedor i cilindre desmuntables per poder extreure i rentar-los.

Flexibilitat: Eix batedor amb ganxos regulables capaç d’adaptar-se a les diferents varietats de raïm.

Tecnologia: Variació electrònica de la velocitat.

BOMBES DE TRANSPORT

Per al bombament dels productes, Enoveneta proposa diverses solucions que poden adaptar-se a totes les etapes de la vinificació: bomba amb rotor el·líptica, bomba mono amb tremuja o per a la transferència de líquids, amb impulsor de goma flexible, de lòbuls i, finalment, la bomba peristàltica: el punt referencia per a tot treball de qualitat. Les bombes Enoveneta es proposen en diferents variants per a cada tipologia per a satisfer diferents rendiments i capacitats per hora, i també poden equipar-se amb accessoris dedicats a diferents situacions de treball.

Bombes amb rotor elíptic “EVP”

Les bombes volumètriques de rotor el·líptic de Enoveneta, estan fabricades en acer inoxidable AISI 304, en un carro amb sistema de bloqueig sobre suports anta vibració.
Tots els models estan composts amb tremuja i visanfí d’acer inoxidable AISI 304 i amb un panell elèctric amb sistema d’inversió de direcció. Es troben disponibles diferents accessoris, com els realços per a la tremuja, el tanc d’expansió i l’inversor.

Bombes mono

Versatilitat per a transferir el producte. Una tipologia de bomba indicada per a diferents aplicacions.
Les bombes Mono estan disponibles en versió amb tremuja o de tràfec. Aquesta tipologia de bomba és molt versàtil i permet treballar amb diferents tipologies de producte com: raïm sencer, desrapat, premsat, brisa i most. A més, pot utilitzar-se per a transferir productes molt viscosos. El bombament del producte es realitza sense pulsacions i gràcies a una alta pressió de funcionament, permet aplicacions a una elevada altura.

Bombes amb rotor de goma “T”

Les bombes amb rotor de goma Enoveneta estan fabricades completament en acer inoxidable AISI 304 i estan disponibles amb una capacitat de 80 a 300 hl/h.Tots els models estan composts amb rotor de goma, derivador i panell elèctric amb sistema d’inversió de direcció. Es troben disponibles diferents accessoris com el control remot, la sonda de presència de líquid i l’inversor.

Bombes peristàltiques

Alta tecnologia a l’hora de transferir el producte.
Àmplia versatilitat per a transferir el producte: most, vi tranquil o escumós, raïm sencer o desrapat. Enoveneta ofereix una àmplia gamma de bombes peristàltiques capaç d’adaptar-se a qualsevol exigència. Totes les bombes peristàltiques de la sèrie PEV estan construïdes completament en acer inoxidable AISI 304, tenen un o dos rotors amb corrons muntats sobre coixinets i tenen: un tauler elèctric amb inversió de marxa, variador electrònic de la velocitat, vas d’expansió i carret autoportant d’acer inoxidable AISI 304. Les bombes peristàltiques de la sèrie PEV tenen una capacitat de van de les 6 a les 56 ton/h i es troben disponibles amb o sense tremuja.

Bombes de lòbuls “PL”

Transferència delicada del producte.
Una tecnologia única, és capaç d’adaptar-se a les diferents fases del procés de producció mantenint sempre la integritat del producte. En les bombes de lòbuls de Enoveneta, dos rotors de lòbuls giren alhora en dos eixos paral·lels. Durant la rotació els lòbuls mouen el fluid des de la boca d’aspiració a la d’enviament creant un flux continu. Aquesta tecnologia permet transferir de manera delicada el producte, sense alterar les seves característiques organolèptiques. Les bombes de la sèrie PL estan disponibles amb lòbuls estàndard o helicoïdals i amb una capacitat que va dels 80 als 100 hl/h.

PRENSAT

Per a la fase de premsatge, Enoveneta proposa una sèrie de solucions tecnològiques que van des de premses oleodinàmiques a les premses neumàtiques, tant amb tambor obert com tancat. A més, diverses solucions també estan disponibles per al transport de la brisa.

Premses oleodinàmiques

Les premses oleodinàmiques Enoveneta estan disponibles en la versió estàndard o en acer inoxidable AISI 304, amb una gàbia de fusta o en acer inoxidable AISI 304.
Tots els models estan equipats amb bastidor amb rodes, unitat hidràulica controlada per inversor i carro en acer inoxidable AISI 304. Hi ha diversos accessoris disponibles, com el protector contra esquitxades de plexiglàs o el PLC per a controlar el premsatge.

Premses neumàtiques “PPA/C” 9 – 700

Premses pneumàtiques: tecnologia d’alt nivell per a l’elaboració del vi. Versatilitat, rendiments i qualitat sense compromisos.

Les premses pneumàtiques amb membrana lateral Enoveneta estan disponibles tant en versió amb cilindre tancat com obert. Tots els models ofereixen flexibilitat us i característiques específiques per a l’obtenció de mostos de la millor qualitat. La tecnologia Enoveneta ressalta la superfície de drenatge oferint un premsatge més suau. A més, gràcies al desenvolupament d’innovador programari de gestió i optimització dels cicles d’elaboració, els temps d’elaboració s’escurcen.

Característiques de les premses pneumàtiques amb membrana Enoveneta

Premses pneumàtiques amb cilindre tancat PPC

Tancament hermètic del cilindre.
Rentada interior dels canalons de drenatge.
Canalons de drenatge dissenyades per a evitar dipòsits de brutícia i residus.

Premses pneumàtiques amb cilindre obert PPA

Àmplia superfície de drenatge.
Major facilitat de neteja i rentada.
Major volum de most amb paritat de pressió exercida.

Equipament de sèrie PP 9-45

Bastidor d’acer inoxidable AISI 304 sobre rodes.
PLC programable amb pantalla de 12”, amb opció ”ràpida” i ajust personalitzat dels programes de premsat.
Vàlvula de càrrega axial
Panell d’automatització per a bomba de càrrega axial i descàrrega de most
Compressor centrífug i bufador integrats
Cuba de recollida de most extraïble (PP 9, 12)
Cuba de most suspesa (PP 18, 26, 35, 45)
Voltatge estàndard 400/3/50 (PP 9, 12 també 230/1/50)

Equipament opcional PP 9-45

Vàlvula de càrrega axial pneumàtica (PP 45)
Pressòstat per a càrrega axial
Sondes de nivell per a cuba de descàrrega del most
Vàlvula pneumàtica per a selecció del most
Porta pneumàtica (PP 45)
Tancament hermètic de la porta (només en els models PPC)
Dispositiu d’injecció de gas inert (només models PPC)
Compressor auxiliar porta pneumàtica (PP 45)
Cuba de recollida del most sobre rodes
Rentat extern de cilindre (per als models PPA)
Rentada interna de conductes (per als models PPC)
Bastidor motoritzat sobre rodes (PP 26, 35, 45)

Equipament de sèrie PP 70-700

Bastidor d’acer inoxidable AISI 304 (PP 70, 100,150) o bastidor d’acer pintat (PP 250, 330, 430, 550, 700), amb porta pneumàtica
Tancament hermètic de la porta només en els models PPC)
PLC programable amb pantalla de 12”, amb opció ”ràpida” i ajust personalitzats dels programes de premsat.
Vàlvula de càrrega axial pneumàtica (manual en PP 70)
Panell d’automatització per a bomba de càrrega axial i descàrrega de most
Bufador integrat
Cuba de recollida most
Quadre elèctric amb PLC i comandaments electromecànics, voltatge estàndard 400/3/50

Avantatges de las premses neumàtiques Enoveneta

Solidesa: Construïdes completament en acer inoxidable AISI 304.
Qualitat: Membrana certificada fins a 80 °C, que permet l’ús fins i tot per a destil·lats.
Velocitat: Programa “Ràpid” per a optimitzar els temps de premsatge
Tecnologia: Control i assistència a remot. Predisposició per a la indústria 4.0.

CLARIFICACIÓ I FILTRACIÓ

Enoveneta proposa diferents solucions de clarificació i filtració, centrant-se en la facilitat d’ús, la qualitat del producte i la certesa del resultat. Per als diferents tipus de productes, ofereix models amb diferents produccions per hora, per a satisfer les necessitats del petit productor com del gran celler.

Flotadors “COMPACT CLEAR”

El flotador Compact-*Clear és un sistema de clarificació dissenyat per a cellers petits i mitjanes. Es pot usar en mostos blancs, rosats i negres amb enzims que provenen de la termo vinificació, i funciona tant en el rearmat com en la decantació. Es troben disponibles amb capacitats horàries de 100 a 500 hl/h.

Flotadors “CLEAR”

El flotador Clear és un sistema de clarificació que es pot usar en mostos blancs, rosats i negres amb enzims que provenen de la termo vinificació. Funciona tant en el rearmat com en la decantació. Tots els models estan composts per tanc de saturació, bomba dosificadora i doble pre filtre. Es troben disponibles amb capacitats horàries de 300 a 600 hl/h.

Filtres de cartutx “FRC”

Els filtres de plaques Enoveneta es troben disponibles amb capacitats horàries de 30 a 124 hl/h. Tots els models compten amb un bastidor d’acer inoxidable AISI 304 sobre rodes, tubs d’entrada i sortida complets amb vàlvules i manòmetres, safata de degoteig d’acer inoxidable AISI 304, tancament de rosca i paquet de filtres de polipropilè. Hi ha diversos accessoris disponibles, com a tancament hidràulic manual, conjunt per a la doble filtració o plaques de filtre de Noryl.

Filtres de premsa “FRP”

Els filtres de premsa Enoveneta estan disponibles amb plaques de 400×400 i 500×500.
Tots els models compten amb un bastidor d’acer sobre rodes, tubs d’entrada i sortida amb vàlvules i manòmetres, safata de degoteig d’acer inoxidable AISI 304, tancament hidràulic manual, bomba d’alimentació amb pistons i paquet de filtres amb teles de polipropilè. També es troben disponibles plaques anti degoteig de polipropilè.

Filtres de malla “FRM”

Els filtres amb descàrrega manual Enoveneta es troben disponibles amb superfície filtrant de 2 a 5 m². Tots els models estan realitzats en acer inoxidable AISI 304 i estan composts amb bastidor sobre rodes, campana de filtre amb manòmetre, tanc de dosatge amb agitador, bomba d’alimentació centrífuga, bomba de dosatge amb membrana i tubs d’entrada i sortida de producte amb vàlvules i manòmetres.

Filtres tangencials “CF”

Els filtres tangencials automàtics Enoveneta estan disponibles amb una superfície de filtrat de 16 a 256 metres quadrats i amb una capacitat horària de 1,5 a 24 hl/h.
Tots els models estan realitzats en acer inoxidable AISI 304 i es completen amb bastidor sobre rodes, membranes capil·lars de polipropilè, bomba d’alimentació centrífuga, bomba de recirculació centrífuga, pre filtre, tanc de dosatge i PLC amb pantalla tàctil.

Microfiltració

Les carcases de microfiltració de Enoveneta estan disponibles amb capacitats de 10 a 80 hl/h. Tots els models estan d’acer inoxidable AISI 316L i estan complets amb accessoris DIN, vàlvules de papallona i un grup superior.

Filtres rotatius al buit “SV”

Els filtres rotatius al buit Enoveneta estan disponibles amb una superfície de filtrat de 2,5 a 20 metres quadrats i amb una capacitat de 5 a 80 hl/h. Tots els models estan fabricats en acer inoxidable AISI 304, amb bastidor amb rodes, tambor amb filtre de tela REPS, bomba d’extracció submergida, sistema de rentada de tambor, bomba d’alimentació i bomba de buit.

Refrigeració i intercanvio tèrmic

Enoveneta ofereix diverses solucions per a controlar la temperatura de fermentació i emmagatzematge, reduir la temperatura dels mostos i estabilitzar els vins, centrant-se en la simplicitat d’instal·lació i ús, en la qualitat del producte i en la certesa del resultat. Per als diferents tipus d’ús, ofereix diferents solucions i models amb diferents capacitats de refredament, per a satisfer les necessitats del petit productor com del gran celler.

CENTRALS FRIGORIFIQUES

Equipament de serie:
– Estructura en xapa d’acer galvanitzada en calent pintada amb pols de polièster
– Compressors hermètics scroll o de caragol
– Dipòsit d’acumulació intern o extern amb bomba de circulació (per a models de fins a 100 kW)
– Electroventiladors axials
– Quadre elèctric amb PLC i panell de comandament LCD multi-idioma
– Disponible amb capacitats de refredament de fins a 1000 kW.

INYERCANVIADORS TUB A TUB

Equipament de serie:
– Bastidor d’acer inoxidable AISI 304 sobre suports fixos.
– Tubs llisos interns per al flux del producte per a refrigerar.
– Tubs exteriors llisos per al flux del líquid refrigerant.
– Corbes de 180° per a la connexió dels tubs amb ràcords DIN per a la inspecció dels mòduls (fins a DN100 tubs)
– Termòmetres d’entrada i sortida del producte i del líquid refrigerant

Bescanviadors amb plaques
Equipament de serie:
– Bastidor d’acer inoxidable AISI 304
– Bomba de circulació i instruments de control
– Vàlvula esfèrica per al control del cabal de producte i termòmetre de sortida producte
– Quadre elèctric amb voltatge estàndard 400/3/50

ÚLTIMES NOTÍCIES

  • Solucions i suport de les empreses de manteniment industrial

Solucions i suport de les empreses de manteniment industrial

26 setembre 2022|Comentaris tancats a Solucions i suport de les empreses de manteniment industrial

Una empresa de manteniment industrial ofereix grans serveis i un suport adaptat a cada negoci, ja que es tracta d'un àmbit professional molt complex referent als processos i a la seva tipologia d'infraestructura, la qual [...]

  • Implantar un manteniment industrial correctiu ofereix major operativitat i seguretat

Implantar un manteniment industrial correctiu ofereix major operativitat i seguretat

25 agost 2022|Comentaris tancats a Implantar un manteniment industrial correctiu ofereix major operativitat i seguretat

Les plantes industrials es troben habitualment amb diferents problemes, els quals es poden resoldre mitjançant un òptim manteniment industrial correctiu. Les incidències que poden aparèixer de manera sobtada o avaries freqüents estan relacionades amb el [...]

  • Empresa de reparació d estructures en alumini

Empresa de reparació d’estructures en alumini

25 juliol 2022|Comentaris tancats a Empresa de reparació d’estructures en alumini

Reparar estructures en alumini és una necessitat per a les indústries que utilitzin aquest element tan versàtil en les seves instal·lacions i maquinària. És un material molt versàtil, el qual ofereix nombrosos avantatges pel seu [...]

EL SEU MANTENIMENT INDUSTRIAL EN BONES MANS

CONTACTA ARA