A Tallers Pacs conjuntament amb Agrovin dissenyem i instal·lem fàbriques de cervesa

//A Tallers Pacs conjuntament amb Agrovin dissenyem i instal·lem fàbriques de cervesa

A Tallers Pacs conjuntament amb Agrovin dissenyem i instal·lem fàbriques de cervesa

A Tallers Pacs conjuntament amb Agrovin realitzem el disseny i instal·lació fàbriques de cervesa amb proyectes clau en mà partint des de zero» aquestes paraules de José Luis del Valle, director de l’àrea de Cervesa de Agrovin, en una entrevista amb factoriadecerveza.com el passat 28 de desembre https://factoriadecerveza.com/jose-luis-del-valle-agrovin-tiene-capacidad-para-montar-fabricas-llave-en-mano-partiendo-de-cero/?fbclid=IwAR33Qs6HO-2GTmuhOaOETtdUOcj0MU0eaeQyLdK_br1HcBco-5fjqnyTQ0w. La filosofia de Agrovin, una empresa que porta mig segle treballant en el món del vi i que ha ampliat i traslladat la seva experiència en la indústria de la beguda a la cervesa artesana en els últims anys, on està treballant amb cerveseres de grandària mitjana-gran.

L’empresa castellano manxega està treballant en diversos projectes de disseny i instal·lació fàbriques de cervesa clau en mà en la Península Ibèrica, amb plans d’expansió en aquesta línia d’acció per a aquest 2021, on té diversos projectes en marxa i sempre sent fidel a una filosofia de treball en el qual l’I+D juga un paper fonamental.

Realitzem el disseny i instal·lació de fàbriques de cervesa amb totes les garanties de tecnologia d’última generació, des de fermentadors fins a molins passant per sales de cocció, maduradores verticals i horitzontals, cips de neteja , tancs d’aigua calenta, etiquetadores, centrifugadores i freda o embotelladors i enllaunats isobàrics a més de prestar un servei clau en mà, a la carta, transport i posant a disposició un complet servei postvenda testat en el món del vi durant cinc dècades.

Tallers Pacs treballa conjuntament amb l’equip comercial de Jose Luis del Valle, Responsable Nacional d’equipament en Agrovin, empresa amb una àmplia trajectòria en la indústria del vi i que porta ja diversos anys treballant en el sector de la cervesa, on ha fet importants passos en implantació dins d’un segment com és el de la cervesa artesana, que ha experimentat un important creixement en els últims mesos.

Dissenyem i instal·lem fàbriques de cervesa2

Dissenyem i instal·lem fàbriques de cervesa2

Com va arribar Agrovin al sector de la cervesa?

Portem 50 anys en la indústria del vi, on som un actor molt potent tant a nivell nacional com internacional. Tenim seus a Romania, Itàlia, Califòrnia i França, a més de treballar a Sud-amèrica. El món del vi ha experimentat un gran creixement a nivell global i a través d’alguns dels nostres clients, que van començar a treballar amb fàbriques petites de cervesa artesana, entrem en el sector. En el departament de Maquinària de Agrovin, ja treballàvem en el muntatge de línies isobàriques per a vins espumosos i aquest model el traslladem al món de la cervesa artesana. La primera fàbrica la muntem a Puertollano. Som potents en el vi i també en l’oli d’oliva pel que busquem entrar en nous nínxols de mercat.

La cervesa i el vi són mercats completament diferents. Com han estat aquests tres anys de treball?

Efectivament, portem ja tres anys treballant en aquesta direcció. Arran d’alguna fira, vam veure que tenim proveïdors de tota la vida molt introduïts en la cervesa artesana, principalment a Itàlia i el nord d’Europa. Els sectors de la cervesa i el vi són completament diferents per tipologia personal i mentalitat. En aquests aspectes sí que són molt diferents tots dos mons. En la cervesa artesana està treballant gent jove que està molt lligada, per exemple, a les RRSS. En aquest període de temps, hem visitat moltes fàbriques i ens hem adonat que conceptes com a transport, manteniment i servei de post venda no estan desenvolupats. La nostra manera de treballar és viatjar, estar molt a prop personalment del client, tenir un servei de postvenda propi i això és una cosa per a la qual tenim capacitat perquè ja tenim una estructura molt important pel nostre negoci del vi.

Quines són les línies mestres de les vostres màquines d’envasament?

Tenim dues línies de màquines: Rotatives isobàriques per a llauna i ampolla i lineals , amb les quals treballem amb Twin Monkeys , que és una empresa pionera als EUA en maquinària d’enllaunat. També tenim etiquetadores tant lineals com rotatives d’alt rendiment ja molt testades en el món del vi. Tenim un catàleg molt complet de maquinària, que cobreix totes les possibilitats i necessitats que pugui tenir una fàbrica de cervesa. En la línia d’envasament tenim despaletitzadores, omplidores, esbandidores i paletitzadores i capacitat per a muntar fàbriques clau en mà partint des de zero.

Com és el perfil dels vostres clients?

Cervesers artesans o industrials que requereixen maquinària de qualitat. No ens interessen sales de cocció de 2-3hl perquè els costos es disparen. Busquem sales de major grandària, amb processos diferents, que siguin empreses amb una producció consolidada i amb perspectives de creixement

Quins són els plans per a 2021?

Recollir els fruits del treball sembrat durant aquests mesos, en el qual hem fet molta feina de camp. Tenim diversos contractes per a muntar fàbriques clau en mà i les perspectives generals que tenim són bastant bones. Malgrat la crisi que estem vivint tots, els resultats en l’àrea de cervesa han estat bons. La clau per al futur en el sector és donar resposta al problema financer, que és el més apressant ara mateix.

Com a novetats a Catalunya, la segona setmana de febrer hem instal·lat la primera enlatadora Twin Monkeys a Espanya en Companyia Artesa Maians “Cervesa Espiga”. Per a finals de primavera, instal·larem un altre equip a la província de Girona. A nivell nacional en les pròximes setmanes instal·larem també Alacant.

2021-02-03T13:44:22+01:0010 febrer 2021|