Treballs amb Inox i alumini Tallers Pacs

//Treballs amb Inox i alumini Tallers Pacs

Treballs amb Inox i alumini Tallers Pacs

Treballs amb Inox i alumini:  fabriquem a ida proteccions per a maquinària, passarel·les, escales o qualsevol tipus d’estructures metàl·liques.

A Tallers pacs realitzem treballs amb Inox i alumini. Els nostres soldadors estan homologats en soldadura en alta pressió segons Normativa UNE-EN-ISO 15614-1, procés de soldadura 111 (soldadura per arc amb elèctrode revestit). Els tipus de soldadura que realitzem són les següents: elèctrode, semi automàtic i TIG.

La soldadura amb elèctrode, és un procés per arc elèctric entre un elèctrode revestit i un metall. Els tipus d’elèctrodes són ferro en pols i titani; baix hidrogeno i sodi; baix hidrogeno i potassi; sota hidrogen, potassi i ferro en pols.

Per a soldar materials gruixuts i pesats o amb dissenys complicats d’unions, usem un elèctrode de ductilitat màxima. Si l’ambient té baixa o alta temperatura o fins i tot ones de xoc, usem un elèctrode de baix hidrogen.

Experts en soldadura 2

Per a treballs de Inox i alumini amb xapes fines de 1, 1.5 o 2 mm de gruix o com per exemple dipòsits de vi usem elèctrodes d’1.5 mm o 2.mm regulant l’equip entre 35 i 50 ampers. És un treball molt delicat, pel fet que, si et passes d’ampers, perfores la xapa. Per la unió de canelles rodones o rectangulars d’1.2 1.6 o 2 mm. usem elèctrodes d’1.5, 2 mm o 2.5 mm regulant la màquina entre 40 i 65 amperes.

Per a soldar una xapa sense que es deformi és necessari soldar amb trams curts i sobretot no fer-los gruixuts per a no aplicar excés de calor. També cal ajustar la intensitat del corrent sempre a la baixa. L’excés de calor produeix deformacions en la xapa per la soldadura.La soldadura semiautomàtica és un dels tipus de soldadura amb gas protector i per arc amb elèctrode, que treballa amb gasos inerts o nobles, ja que eviten l’oxidació i la hidròlisi amb les xapes amb les quals treballem.

Quan parlem de soldadura semiautomàtica, ens referim a MIG/MAG, de fil continu o per arc elèctric. Aquesta tècnica usa argó com a gas principal, en combinació amb diòxid de carboni. La MIG/*MAG treballa amb un elèctrode consumible durant el procés format per un fil continu, assegurant la protecció de la peça. Aquest tipus de soldadura amb gasos inerts i actius es va crear principalment, per a la fusió de metalls no ferrosos.

Per a les soldadures TIG utilitzem un elèctrode de tungstè que no es consumeix durant el procés de soldadura, mentre que la soldadura MIG utilitzem un elèctrode de metall que serveix com a material de farciment per a la soldadura i es consumint durant la soldadura. La soldadura TIG és adequada per a tota mena d’acers de baix aliatge, aliatges inoxidables, aliatges de níquel, alumini i els seus aliatges, coure i els seus aliatges, titani, magnesi i altres aliatges no ferrosos.

Per a acer inoxidable soldem amb MIG, subjectant la torxa a 30º sobre la soldadura i movent-la per tota la vora per a unir la unió i deixant-la refredar. La soldadura MIG/*MAG és un procés versàtil, ja que permet realitzar la soldadura a una gran velocitat i en totes les posicions. Aquest procediment l’utilitzem principalment en gruixos petits i mitjans en estructures d’acer i aliatges d’alumini, especialment on es requereix una gran feina manual.

Per al procés MIG/MAG els gasos de protecció es divideixen en dos grups: inerts i actius. Els inerts són gasos molt estables que no reaccionen amb altres elements. Els més utilitzats són argó i heli. La sigla MIG referència a la utilització del procés de soldadura amb gas inert (de l’anglès: metall inert gas). La protecció de l’entorn de l’arc i del cordó de la soldadura s’efectua mitjançant un gas inert ja sigui argó o heli i mitjançant un gas actiu com el CO₂ o mescles d’argó i CO₂.

El gran avantatge d’aquest mètode de soldadura és principalment, l’obtenció de cordons molt més resistents i dúctils, a més de menys sensibles a la corrosió que en la resta de procediments, ja que el gas protector impedeix el contacte entre l’oxigen de l’ambient i la soldadura realitzada. A més, els gasos simplifiquen la soldadura de metalls ferrosos i no ferrosos, al no requerir la utilització de desoxidants. Un altre avantatge de la soldadura per arc en atmosfera inerta, és la que s’obtenen soldadures netes i uniformes a causa de l’escassetat de fums. El gas que envolta a l’arc transparent permet al soldador veure amb claredat, la soldadura que està realitzant, la qual cosa repercuteix favorablement en la qualitat de la soldadura. El cordó obtingut és d’un gran acabat superficial, que millorem amb senzilles operacions d’acabat. A més, la deformació que es podria produir al voltant del cordó de soldadura és menor.

No dubti en consultar-nos per treballs amb Inox i alumini. L’assesorà el nostre equip tècnic, per trobar la sol.lució més adeuada a les seves necessitats.

Mes info a https://www.tallerspacs.com/

2021-03-11T13:14:05+01:0011 març 2021|