Instal.lem a Cervesa Espiga la primera enllaunadora per cervesa Twin Monkeys a Espanya

//Instal.lem a Cervesa Espiga la primera enllaunadora per cervesa Twin Monkeys a Espanya

Instal.lem a Cervesa Espiga la primera enllaunadora per cervesa Twin Monkeys a Espanya

La primera enllaunadora per cervesa Twin Monkeys a Espanya, ha sigut instal.lada per Tallers Pacs i Agrovin.

La enllaunadora per cervesa Twin Monkeys s’ha instal.lat a l ‘empresa Companyia Artesana Maians “Cervesa Espiga” https://www.espiga.cat/ ubicada a Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès). Una empresa que elaborara cervesa artesana de gran qualitat. Seguint amb el seu pla de creixement,  han apostat per millorar la seva producció amb model Gunnison,  amb una capacitat de producció de 20 a 30 llaunes estàndard per minut de 33 o 44 cl. (66 mm de diàmetre).

enllaunadora per cervesa Twin Monkeys2

enllaunadora per cervesa Twin Monkeys2

Un PLC integrat amb pantalla tàctil “Touch Screen” permet programar totes les variables i ajustos per al funcionament de la enllaunadora, inclòs el cicle CIP de rentada automàtica i un conjunt complet de pantalles, ajuden a l’operari a tenir un control de tots els paràmetres de la producció.

Un enllaunadora automàtica amb diferents fases de treball.

S’inicia a partir del mòdul C-FaR automàtic integrat per esbandida del interior de la llauna a través d’injecció d’aigua a pressió. Continua amb l’evacuació del aire al interior de la llauna amb injecció de carbònic previ al ompliment de la llauna. Omplert amb control automàtic de la pressió, treballant amb una precisió durant tota la jornada de +-2 grs. L’aplicador de la tapa injecta CO2 per garantir que no queda oxigen al interior de la llauna. Amb aquest procés s’aconsegueix que l’oxigen dissolt al interior de la llauna, estigui per sota dels 20 ppb. Posteriorment es realitza el segellat amb una segelladora lineal tangencial.

És la primera i fins ara l’única enllaunadora del món que té la capacitat de pesar les llaunes acabades i després ajustar automàticament cadascun dels capçals d’ompliment (la màquina sap quin capçal realitza el ompliment de cada llauna) per a marcar automàticament els pesos d’ompliment per a l’operador . Això no sols ajuda a l’operador, sinó que també és bo per al control de qualitat perquè també podem rebutjar llaunes de baix pes.

Després del segellament de la tapa, continuem amb el mòdul de rentat i assecat amb aire comprimit.

L’últim pas de la producció es realitza al monobloc d’etiquetat adhesiu a la sortida de la enllaunadora, amb una estació per etiquetes de cos evolvent i amb motor pas a pas. Aquest model pot etiquetar tant en llauna com en ampolla, per lo que servirà per etiquetar també tota la producció en ampolla de vidre. Previ a la col·locació de l’etiqueta en la llauna, la codificació en inkjet, es realitza directament a la bobina amb l’etiqueta plana.

La primera producció de la enllaunadora per cervesa Twin Monkeys ha sigut de 2500 litres (7575 llaunes) en dues jornades de producció de Espiga Hyperactive, Making Friends y la nueva Limited Releases vol 1, que ja estan disponibles a la seva web https://www.espiga.cat/botiga/

Un del seu socis Arnau Rovira, ens comenta que està mol satisfet del rendiment de la màquina. Amb un espai reduït, aconseguim una alta producció. És equip de fàcil neteja, amb un software molt intuïtiu.

Podeu trobar més info a https://www.tallerspacs.com/cerveseres/

2021-02-12T11:58:56+01:0017 febrer 2021|